Selecteer een pagina

Mijn eerste interim opdracht als office manager

15 september 2023

Wat begon als een interim opdracht voor 5 maanden, werd uiteindelijk een opdracht voor 20 maanden (and counting).

Hoe het tot stand kwam

Toen ik in oktober 2021 nog maar net fulltime voor mezelf was begonnen als virtual assistant, werd ik gebeld door Linda van der Zon, een van de twee kantoordirecteuren van Ivy Advocaten in Amsterdam. Wij kenden elkaar niet persoonlijk, maar hadden elkaars naam wel eerder voorbij zien komen, doordat we voor dezelfde strafrechtadvocaat hebben gewerkt.

Linda vertelde dat haar duo-collega, Sophie Worp, in verwachting was en dat ze op zoek waren naar iemand die haar in de periode van februari t/m augustus 2022 kon vervangen tijdens haar zwangerschaps- en bevallingsverlof. Ze wilde graag even (oriënterend) met mij van gedachten wisselen hierover. Een superleuke opdracht die precies in mijn straatje past(e).

Het verloop

Nadat we elkaar telefonisch gesproken hadden, zond ik haar mijn offerte en maakten we voor het einde van die maand een afspraak voor een oriënterend gesprek bij Ivy op kantoor.

Tijdens dit gesprek met Linda en met Jacqueline van den Bosch werd al gauw duidelijk dat er een match en een klik was. Kort daarna bevestigde Ivy dan ook dat ze graag vanaf eind januari 2022 voor ten minste 5 maanden minimaal 12 uur in de week gebruik wilden maken van mijn diensten en legden we deze afspraken vast.

Voor een groot deel van de werkzaamheden was fysieke aanwezigheid nodig, dus het was geen probleem als ik mijn harige sidekick, Goldendoodle Mila, meenam naar kantoor.

Veranderende behoeften

De samenwerking beviel van beide kanten zo goed, dat we deze steeds hebben verlengd en aangepast aan de veranderende behoeften van het kantoor, met als resultaat dat ik op het moment van het schrijven van deze blog al bijna 20 maanden met veel plezier voor ze werk.

Wat ik allemaal gedaan/meegemaakt heb in die 20 maanden

Ik heb:

  • 2 kantoordirecteuren en 2 advocaten zwanger weg zien gaan en als moeder terug zien komen (voor zover ze dat nog niet waren);
  • de werkzaamheden van beide kantoordirecteuren overgenomen tijdens hun zwangerschaps- en bevallingsverlof;
  • (na het afscheuren van mijn achillespees) met behulp van krukken, een bureaustoel en behulpzame verhuizers een externe verhuizing begeleid;
  • afscheid genomen van 2 advocaten en 1 kantoordirecteur;
  • 1 nieuwe advocaat-stagiair, 1 nieuwe juridisch medewerker, 1 nieuwe juridisch secretaresse, 1 nieuwe kantoordirecteur en 1 nieuwe partner verwelkomd en wegwijs gemaakt binnen kantoor en/of ingewerkt;
  • 1 advocaat partner zien worden en daarbij begeleid;
  • 1 juridisch medewerker advocaat-stagiaire zien worden;
  • 2 advocaat-stagiairs en 1 partner advocaat zien worden;
  • 2 interne verhuizingen gedaan.

Tijdens het zwangerschaps- en bevallingsverlof van Linda hebben we de samenwerking uitgebreid naar minimaal 24 uur in de week.

Sinds 14 september 2023 is zij weer terug op kantoor en werk ik (in ieder geval tot 1 februari 2024) nog minimaal 8 uur in de week voor Ivy.

Interesse in een samenwerking?

Wil je de mogelijkheden van een samenwerking verkennen?

Vanaf 1 oktober 2023 ben ik weer beschikbaar voor 16-24 uur.

Neem contact met mij op via melissa@melissupport.nl of bel of WhatsApp mij op 0297-373 021.